Succesverhalen

Veel mensen hebben de stap al genomen. Lees hun ervaringen

Direct bellen 06 457 534 86

Trajecten en mogenlijkheden

Doe een gratis intake en wij adviseren u

Gewichtsreductie

Een gezond lichaamsgewicht is erg belangrijk. Het zorgt er onder andere voor dat de kans op hart en vaatziektes wordt verkleind, maar een gezond lichaamsgewicht geeft je ook meer energie in de dagelijkse werkzaamheden. Duurzame gewichtsreductie is bijna altijd mogelijk en met de juiste begeleiding is het een verandering voor het leven! Stapsgewijs afvallen en de bijbehorende gedragsverandering zijn daarbij van essentieel belang.

Uw Personal Trainer maakt een trainingsprogramma op maat waarbij het accent ligt op het verhogen van de ruststofwisseling door middel van hypertrofietraining. Tijdens het gewichtsreductie programma wordt u gecoacht op uw energie-uitgave (werk, sport, hobby's) en energie-innamen (voeding en drank). Het is van uiterst belang dat u meer calorieën verbrand dan u dagelijks binnenkrijgt. Sport, voeding en leefstijl moeten goed op elkaar zijn afgestemd. Uw Personal Trainer helpt u hierbij en zorgt ervoor dat u streefgewicht word behaald!

Stressreductie programma

Steeds meer mensen krijgen ermee te maken: een burn-out, stress of depressiesymptomen. Dit is ook niet vreemd met alle hedendaagse 'verplichtingen en verantwoordelijkheden'. Je hebt het gevoel dat je hoofd overstroomt en dat je het overzicht verliest. De stressprikkels en doemgedachtes  die de overhand lijken te nemen  en een negatieve invloed hebben op ons lichaam en geest. Een verhoogde concentratie cortisol (stresshormoon) veroorzaakt het stress gevoel. Wanneer dit lang aanhoudt kan het leiden tot een burn-out of zelfs een depressie.

Wanneer een stressvolle situatie verdwijnt, is het probleem vaak ook 'tijdelijk’ opgelost. Maar u kunt er ook voor kiezen om uzelf  mentaal en fysiek weerbaarder te maken tegen stress en (werk)druk door middel van het Stressreductie Programma. Stress wordt pas stress wanneer u dit ervan maakt.  Het ervaren van stressgevoelens en gedachtes is een (onbewuste) keuze. Tijdens de Mental Coaching sessies leert u onder andere om bewuste keuzes te maken. Wanneer u weerbaarder wordt voor stressvolle situaties of gebeurtenissen, kunt u de stresssymptomen met behulp van dit programma op deze manier tackelen.

Soms nemen onze gedachtes de overhand. Vaak gebeurt dit wanneer er een 'emotionele lading' achter zit. Wanneer u zich laat meeslepen door negatieve gedachten (vaak onbewust) krijgt u vaak een naar en onplezierig gevoel in uw lichaam. Deze negatieve gedachtes uiten zich vaak in passief en onplezierig gedrag. Om beter in uw vel te komen, uzelf levendiger en energieker te gaan voelen, is het belangrijk om uw mentale en fysieke weerbaarheid te vergroten. Het Stressreductie Programma bestaat uit lichamelijke activatie training en mental coaching sessies. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat sporten (met name in de buitenlucht) het stresshormoon cortisol reduceert en de aanmaak van endorfine stimuleert.  Meer hierover kunt u lezen in het onderzoek van DR Valerie Gladwell (https://extremephysiolmed.biomedcentral.com/articles/10.1186/2046-7648-2-3 ). Uw Personal Trainer leert u op een ontspannen en ongedwongen wijze hoe u zich weerbaar kunt maken voor stressvolle situaties, ongeacht of deze werk of privé gerelateerd zijn. Het doel is om de geleerde technieken toe te passen in de praktijk. De voortgang tijdens het Stressreductie Programma is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In de meeste gevallen merkt u na 3 maanden een wezenlijk verschil. Uw gemoedstoestand verbetert en u voelt u zich energieker.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens het traject:

  • Loslaten
  • Meegeven
  • Bewust leren kiezen
  • gedragsverandering
  • Relativeren
  • Training van lichaam en geest
  • zelfverzekerdheid

Gewichtsreductie en gedragsverandering; Leefstijl Interventie Traject

Het Leefstijl Interventie Traject is een zéér intensief trainingstraject waarbij u begeleid wordt op het gebied van sport, voeding, mental coaching en leefstijl. Uw Personal Trainer biedt u deskundige begeleiding op alle vlakken. uw Personal Trainer gebruikt zijn kennis en ervaring om trainings- en voedingsprogramma's op maat te ontwikkelen. Hierbij wordt exact berekend wat uw energie-inname zou moeten zijn. Uw energie-inname is onder andere afhankelijk van uw dagelijkse werkzaamheden, sport, hobby's, en geslacht. Door middel van een applicatie registreert u de inname van voeding en dranken en wordt er inzichtelijk gemaakt wat de dagelijkse hoeveelheid macro en micro nutriënten zijn die u mag eten. Deze applicatie is gekoppeld aan een horloge dat de hartslag/activiteiten registreert. Hiermee wordt de dagelijkse energie-uitgave (werk, sporten, hobby's) en energie-inname in beeld gebracht. Ook worden er mental coaching sessies ingepland die er voor gaan zorgen dat u gemotiveerd blijft om uw doel te behalen. Gedragsverandering is een van de onderwerpen waar veel aandacht aan wordt besteed. Naast de fysieke training heeft u, door middel van de trainingsapplicatie, dagelijks contact met uw Personal Trainer zodat u er samen voor gaat zorgen dat uw leefstijl definitief verandert!

Medisch Fitness

Medisch fitness is een doelgerichte vorm van trainen/bewegen met als doel het controleren, of indien mogelijk het verminderen, van de klacht of aandoening. Onder deskundige begeleiding van uw Personal Trainer wordt er een nulmeting gemaakt waarna er, in samenspraak met u, een trainingsprogramma op maat wordt opgesteld. Uw Personal Trainer werkt bij een fysiotherapiepraktijk en verzorgt trainingen op maat voor verschillende doelgroepen. Hierbij kunt u denken aan mensen met C.O.P.D, Reuma, artrose, fibromyalgie en bekkeninstabiliteit. Uw Personal Trainer zet zijn kennis en ervaring graag in om u te verder te helpen! 

Blessure Preventie

Kracht en stabilisatietraining vermindert de kans op acute blessures en blessures door overbelasting. Gelukkig wordt er hedendaags veel gebruik gemaakt van Blessure Preventie Training in de topsport. Bewezen is dat je door middel van neuronmusculaire training de kans op blessures kunt verkleinen. Blessures zijn altijd vervelend, ook voor recreatiesporters. De ene persoon heeft zelden of nooit last van een blessure en de andere persoon heeft er regelmatig last van. De kans op blessures is ook afhankelijk van het soort sport dat wordt uitgeoefend. U kunt zich voorstellen dat u bij ijshockey een grotere kans op blessures heeft dan bij tafeltennis. Maar ook hardlopers hebben opvallend vaak hinder van een blessure. Dit heeft er onder andere mee te maken dat de belasting op het lichaam eenzijdig is. Enkel-, knie- en heupgewrichten komen vaak in beeld bij blessureleed. Tijdens de Blessure Preventie Training wordt aandacht besteed aan het versterken van de stabiliserende spieren rondom de kwetsbare gewrichten, met als doel de kans op blessures te reduceren. Ook wanneer u een opkomende blessure heeft kan de Blessure Preventie Training uitkomst bieden. De Blessure Preventie Training is een neuronmusculaire training  en een combinatie van kracht, stabiliteit, mobiliteit en coördinatietraining.

 

Meer informatie of u heeft nog een vraag? 

Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in

Versturen

Volg ons op social media